Utvekslingselever i Frankrike

To elever fra Bjertnes er for tiden på utveksling i Colmar i Frankrike for å lære mer om fransk språk og kultur.

Gjenvisitt

I oktober-november hadde Josefine Stiegler-Hagen og My Thien Tran Nguyen hver sin franske elev boende i familien sin her i Nittedal i fire uker. Nå bor de selv i hver sin franske familie for en periode.

Fransk skolehverdag

Jentene går på Lycée Camille Sée i Colmar, der de skal være elever nesten fram til vinterferien og delta i undervisningen sammen med de franske elevene. På denne måten får de oppleve både fransk skolehverdag og familieliv i vertsfamiliene.

Samarbeidsprogram

Utvekslingsprogrammet er et samarbeid mellom Akershus fylkeskommune og Academie de Strasbourg. Bjertnes vgs er en av elleve skoler som deltar. Vår faste samarbeidsskole i Strasbourg er Lycée Camille Sée i Colmar. Hvert år får to elever reise på utveksling, noen ganger flere.

Målet er å lære mer fransk språk, men også få økt kunnskap om og forståelse for andre kulturer, verdier og mennesker generelt. Kanskje knyttes det også vennskap for livet?

My Thien og Josefine er utvekslingselever i Frankrike vinteren 2020 Hege A. Søvik/Bjertnes vgs
My Thien og Josefine er utvekslingselever i Frankrike vinteren 2020
Hege A. Søvik/Bjertnes vgs