Forrykende finale i FIFA-turnering

Finalen i FIFA-turneringen på Bjertnes ble spilt i lille auditorium i lunsjen mandag 18. november. Det ble en underholdende avslutning på turneringen.

Tekst: Sigurd Midtskogen

Elevene setter pris på aktiviteter i friminutt og a-timer

De siste ukene har elever på Bjertnes vgs konkurrert i FIFA på PlayStation. Mange elever har ønsket en ny turnering i FIFA etter suksess tidligere år. Elevene synes det er et fint bidrag til det sosiale miljøet på skolen.

Det har vært innledende gruppespill med påfølgende sluttspill i friminutt og a-timer. Kampene har blitt spilt i både store og lille auditorium der skuelystne har kunnet følge med og heie. Elevene har meldt på lag på tvers av klasser og trinn. Hvert lag besto av to elever.

Totalt 64 påmeldte lag

Av 64 påmeldte lag utgjorde Kristoffer Braaten (2stb) og Jakob Mygland (2sta) det ene laget og Walid Khris (1stc) og Johannes Brunsberg (3stb) det andre laget i finalen. Walid Khris og Johannes Brunsberg scoret et flott mål i første omgang etter et nydelig angrep. Kampen bølget frem og tilbake med godt teknisk spill. Publikum satte stor pris på det underholdende og spennende angrepsspillet.

Konsentrert før avspark i finalen. fra venstre Jakob Mygland, Kristoffer Braaten, Walid Khris og Johannes Brunsberg.  Sigurd Midtskogen/Bjertnes vgs
Sigurd Midtskogen/Bjertnes vgs

To røde kort i andre omgang

Tidlig i andre omgang fikk Walid Khris og Johannes Brunsberg en av angrepsspillerne utvist. Et kvarter før slutt ble laget deres redusert til 9 spillere da det andre røde kortet ble dratt opp av dommerens lomme. Kristoffer Braaten og Jakob Mygland fikk dermed et større overtak i kampen og presset på for utlikning. Det 9-mann sterke laget la om til en mer defensiv formasjon og forsvarte seg heroisk. Det ble tidvis et enormt trykk mot deres mål i sluttfasen av kampen til glede og spenning for tilskuerne i salen. Både latter og brøl ljomet da lagene vartet opp med den ene store målsjansen etter den andre, men ballen ville ikke inn i nettet. Dermed endte en forrykende finale med 1-0-seier til Walid Khris og Johannes Brunsberg.

Spente tilskuere følger med på den nervepirrende finalen. Sigurd Midtskogen/Bjertnes vgs
Spente tilskuere følger med på den nervepirrende finalen.
Sigurd Midtskogen/Bjertnes vgs

Premie til finalistene

Etter endt turnering kunne finalistene nyte gratis drikke og lunsj i kantina. Elevene har allerede spurt om når det kommer ny turnering, så det er tydelig at Fifa-turnering er en populær aktivitet for mange.