Service og samferdsel

Ønsker du deg et yrke innenfor kundebehandling, reiseliv eller salg?

Vil du jobbe på kontor eller i butikk - eller kanskje som resepsjonist?
Du som velger service og samferdsel vil senere være bedriftens ansikt utad. Du bør derfor være høflig, utadvendt og serviceinnstilt, og du må like å ha med andre mennesker å gjøre. Du må også kunne vise respekt for ulike kulturer, tradisjoner og etiske normer.

Dette sier elevene som går på utdanningsprogram for service og samferdsel på Bjertnes om sitt valg:

Praksis er veldig lærerikt av flere årsaker:

• Vi får god erfaring i forhold til hvordan det er å jobbe
  • Vi får mulighet til å få ekstrajobb
  • Vi liker at det er variasjon i skolehverdagen
  • Teorien blir omsatt til praksis
  • Det er veldig fint å se at det vi lærer på skolen også skjer i virkeligheten.

Ungdomsbedrift er veldig spennende og lærerikt:

• Vi får mulighet til å starte en virkelig bedrift
  • Vi får ganske frie tøyler
  • Vi kan tjene våre egne penger
  • Det er veldig moro og lærerikt å drive bedrift
  • Vi kan være med i lokale konkurranser som Gründercamp og fylkesmesterskap, og har mulighet til å vinne ekte pengepremier

Service og samferdsel er et veldig godt valg fordi:

• Fagene er spennende og virkelighetsnære
  • Vi kommer til å få bruk for det vi har lært uansett hva vi velger å gjøre senere i livet
  • Fagene er morsomme da de er så aktuelle og det er noe nytt og annet enn det vi lærte på ungdomsskolen
  • Vi har flinke lærere
  • Alle lærerne vi har i programfagene har jobbet i det virkelige liv med det vi lærer om, enten som butikksjefer, innen økonomi, innen sikkerhet, som selvstendig næringsdrivende eller på andre måter. Dette er en styrke fremfor lærere som kun har gått på skolen.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker i et bredt spekter av servicebransjer, fra salg til transport. I disse bransjene står kunnskaper om lover og forskrifter og evnen til å analysere kundenes behov for å kunne foreslå tradisjonelle og nye løsninger sentralt.

Se læreplaner for service og samferdsel på Utdanningsdirektoratets nettsider.

Søknad og opptak

For å søke på dette utdanningsprogrammet, gå til www.vigo.no. Fristen er 1. mars hvert år.

Lærling

Etter to år på yrkesfaglig utdanningsprogram kan du jobbe to år som lærling og få fagbrev.

Les mer om hvordan du blir lærling.

Service og samferdsel-elev i praksis hos Coop Mega.
Service og samferdsel-elev i praksis hos Coop Mega. Her har han vært med og laget en flott halloween-utstilling i butikken.
Bilderettigheter: Siri Sellæg/Bjertnes vgs