Gratulerer med realfagsprisen 2018!

Realfagsprisen ble delt ut til dyktige elever fra Bjertnes, Lillestrøm og Skedsmo videregående skoler. Julie P. Pedersen ble best på Bjertnes og fikk diplom og pengepremie.

Sterke kandidater fra Bjertnes: Silje H. Lund, Julie P. Pedersen og Ingrid Amalie Solbjørg.  Liv Halstenstad/Nittedal Rotaryklubb
Liv Halstenstad/Nittedal Rotaryklubb

Imponerende kunnskaper om realfag hos elevene

De andre kandidatene fra Bjertnes var Ingrid Amalie Solbjørg og Silje H. Lund. Alle kandidatene viste imponerende kunnskaper i realfagene. Tema for deres bidrag til konkurransen var «Nevroplastisitet - kurering av lammelse i form av ryggmargsbrudd», «Romfart» og «Hyperloop – magnetisme i praksis».

Om Julies vinnerbidrag sier juryen blant annet: «Julies karakterer er gjennomgående 5 eller 6. Tema for presentasjonen på fagdagen var: Nevroplastisitet – kurering av lammelse i form av ryggmargsbrudd. Dette var et dristig valg av tema. Julie hadde selv formulert en medisinsk hypotese som hun forsøkte å underbygge ved studier i og referanser til den medisinske litteraturen. Julie har allsidige interesser utenfor skolen.»

Realfag er viktig for framtida

Det er Lillestrøm og Nittedal rotaryklubber som står bak realfagsprisen, og den er sponset av lokale realfaglige bedrifter og institusjoner. Vårt samfunns velferdsutvikling er avhengig av god realfaglig kompetanse, og Rotaryklubben håper at prisen og oppmerksomheten omkring den kan inspirere flere til å velge videre studier innen realfag.

Alle de ni kandidatene fikk en bokpremie. Vinner fra hver skole fikk diplom og 10 000 kr og totalvinneren fikk ytterligere 5 000 kr. De andre vinnerne var Daniel Guerreiro Holmedal fra Skedsmo videregående og Magnus Morud Vågen fra Lillestrøm videregående.

Magnus Morud Vågen ble best av alle og totalvinner. Gratulerer!

Under seremonien på Lillestrøm ble prisen delt ut av Jarle Gausen som er Assisterende Guvernør i Rotary.

De tre vinnerne: Daniel G. Holmedal fra Skedsmo, Julie P. Pedersen fra Bjertnes og Magnus M. Vågen fra Lillestrøm. Liv Halstenstad/Nittedal Rotaryklubb
Liv Halstenstad/Nittedal Rotaryklubb