Menneskerettigheter i fokus

Elevene i rettslære 2 holder for tiden på med temaet menneskerettigheter. I den forbindelse hadde de nylig en spennende dag i Oslo. Les deres rapport fra besøket.

22. juli-senteret

Vi startet opp med omvisning på 22. juli-senteret. Her var det mange inntrykk å fordøye, og vi var enige om at det var et lærerikt og viktig besøk.

Student på juridisk fakultet?

Ferden videre gikk til juridisk fakultet på Universitetet i Oslo. Her fikk vi guiding av en studentambassadør som fortalte om studielivet på universitetet. Det var spennende å se seg rundt og få et innblikk i det studielivet noen av elevene skal videre inn i.

Menneskerettigheter - nytter det?

Dagen ble avsluttet på Nobels fredssenter. Her fikk vi et undervisningsopplegg rundt temaet "Menneskerettigheter- nytter det?". Temaet ble formidlet gjennom historier og praktiske øvelser for elevene. Det ble og tid til en god diskusjon.

På Nobels fredssenter vises nå en spennende utstilling, "Generation Wealth", og de fleste av elevene ble igjen etter at programmet var ferdig for å se utstillingen.

Takk for en strålende dag!