Ta vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse!

Nittedal Sanitetsforening sponser Bjertnes-elever som velger å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse. De dekker halvparten av egenandelen til alle elever i Vg1!

Elever på Vg1 kan ta vaksinen på skolen

Det koster kr. 400,- å ta vaksinen, men Sanitetsforeningen dekker altså halvparten av utgiftene for Vg1-elever som velger å vaksinere seg i høst.

Elever i Vg1 vil få tilbud om å ta vaksinen på Bjertnes videregående skole. Beskyttelsen varer i flere år. De som tar vaksinen tidlig i videregående vil også være beskyttet i russetiden.

Vaksinen kan også tas hos Nittedal legevakt hvis du foretrekker det.

Elever i Vg2 og Vg3 som ikke er vaksinert, anbefales å ta vaksinen på legevakten.

Åpningstider på legevakten

Nittedal Legevakt vaksinerer både på dag- og kveldstid, men man må bestille time på forhånd.

Ring 67071500.

Folkehelseinstituttet anbefaler vaksine

Folkehelseinstituttet anbefaler all ungdom i alderen 16-19 år å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse. Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte.

Her kan du lese mer om smittsom hjernehinnebetennelse og vaksinen.

Grip muligheten

Vaksinen koster kr 400,-, men fordi Sanitetsforeningen har gitt en pengegave øremerket vaksinering ved Bjertnes videregående skole, betaler elevene bare kr. 200,-

Nittedal Sanitetsforening er et lokallag av organisasjonen Norske Kvinners Sanitetsforening.